Onderzoek naar informatie werkgever 2

Naar wat voor een medewerker zoekt een werkgever eigenlijk?
Het gros van de mensen doet het werk goed. Een werkgever zoekt altijd naar een medewerker die het beter doet. Maar wat is dit dan? Beter doen?

Veel mensen doen gewoon hun werk met aandacht en plezier, maar kijken niet verder dan de eigen functie. Signalen van andere afdelingen, media, klanten of concurrenten ziet men zelden. En dit zijn nou net die zaken of individuen die je werkinhoud kunnen beïnvloeden. Je zou dus breder dan alleen je functie-inhoud moeten kijken. De wereld verandert constant. Dit geldt ook voor jou als persoon en voor je werk. Een werkgever ziet graag dat zijn medewerkers signalen opvangen en vertalen naar de werkinhoud, de afdeling of andere zaken.

Probeer de houding die bij het bovenstaande komt kijken in de brief ‘te vangen’. Een concreet voorbeeld is het voorbeeld dat bij het stukje ‘Zoeken naar actuele artikelen op internet’ staat. Daardoor laat je zien dat je oplettend bent; je signaleert dingen en verdiept je erin.

Achterhaal je aankomend leidinggevende
Internet is geweldig; je kunt er zoveel informatie vinden die je tijdens je vooronderzoek van nut kan zijn. Probeer eens te achterhalen wie je nieuwe leidinggevende zal zijn. Dit kan je telefonisch doen of misschien staat het in de vacature beschreven. Vrijwel iedereen is tegenwoordig te vinden.

Heet de leidinggevende bijvoorbeeld Daan Hendriks, google dan op ‘Daan Hendriks’ en de ‘Bedrijfsnaam’. Het kan best zijn dat je een profiel van hem aantreft op Facebook, Instagram of LinkedIn. Je kan nooit weten wat voor informatie je aantreft die nuttig kan zijn en die je weer in je sollicitatiebrief kan aanwenden. Misschien heeft Daan een bepaalde hobby of heeft hij op dezelfde school als jou gezeten. Altijd handig om te weten. Zeker als het van een sollicitatiegesprek komt!

Hetzelfde kan je doen met de man of vrouw die jouw sollicitatie gaat ontvangen!

Internet profielen
Internet is een schitterend medium om informatie te vinden of te delen. Als je gaat solliciteren is het hét instrument om te gebruiken. Om informatie over je mogelijk nieuwe werkgever te vergaren. Maar pas op! Jij zoekt nu nuttige informatie over je werkgever. Maar als je sollicitatiebrief binnen is gekomen, zal men ook zeker naar informatie over en van jou op zoek gaan.

Informatie zoeken via Internet profielen
Via internet kan je zeer nuttige informatie achterhalen die je strategisch in he sollicitatiebrief kan gebruiken.

Ga naar:
Onderzoek naar informatie werkgever 1