Opbouw cv (curriculum vitae)

Opbouw CV

Wie ben je, wat heb je gedaan en wat kan je. Dat is kort gezegd wat je cv ‘vertelt’. De opbouw van je cv is dus uitermate belangrijk! Orde, volledigheid en vooral leesbaarheid zijn belangrijk. Een recruiter zal namelijk snel je cv scannen (in ongeveer 2 minuten!).

De volgorde van een CV is als volgt:

  1. Persoonlijke gegevens
  2. Klein persoonlijk profiel
  3. Opleiding
  4. Werkervaring
  5. Activiteiten en kwalificaties
  6. Referenties
  7. Software kennis


Persoonlijke gegevens
Vermeld uw NAW gegevens en contactgegevens: uw naam, adres, telefoonnummers, e-mailadres, burgerlijke staat (samenwonen is een formele status), geboortedatum en geboorteplaats, zeker als deze in de omgeving is van de functie waar je naar solliciteert.

Het is zeker aan te raden een digitale foto in je cv op te nemen. Maar laat dit dan wel een recente en representatieve foto zijn. Geen vakantiefoto ;-).

Persoonlijk profiel
Dit is de kans om jezelf te verkopen. Maar hou het wel kort en krachtig. Maar voorkom dat je in algemeenheden vervalt als teamworker, informeel en gemotiveerd. Je kan het wel benoemen, maar doe dit creatief.

Opleiding
Beperk jezelf tot details over je opleiding tot het hoogst bereikte niveau. Let goed op dat je woorden als ‘propedeuse’ goed schrijft. Check het desnoods eerst op internet.

Werkervaring
Begin met je meest recente baan. Vermeld ook vol- en deeltijdbanen, onderzoeken, stages en vrijwilligerswerk. Noem steeds begin- en einddata en werkgever. Vermijdt dat er ‘gaten’ in de tijd zitten. Is dit wel het geval, benoemd deze; vermeld waarom je toen niet gewerkt hebt.

Vermeld bij elk bedrijf de functienaam en geeft een korte opsomming van je dagelijkse werkzaamheden. Zorg dat je je werkzaamheden beschrijft met de functie-eisen uit de vacature in je achterhoofd. Benoem je werkervaring in termen als werkzaamheden, taken, verantwoordelijkheden en resultaten.

Gebruik ook zeker effecten als vetgedrukt en onderstreept.

Je kan zelfs per bedrijf en/of functie de vertrekreden aangeven als dit handig is.

Bijvoorbeeld: opbouw cv

2/10/2004 – 31/01/2008 : De Marskramer te Venlo
Functienaam: assistent manager, fulltime
·         dagelijkse leiding van de vestiging van 10 medewerker;

·         aansturen 10 medewerkers;

·         verantwoordelijk voor budgettering, financiële rapportages;

·         verantwoordelijk voor personeelsbeleid;

·         verantwoordelijk voor de omzet.

Reden van vertrek Aantrekkelijk aanbod van een concurrent.

Na een aandachtspuntje komt een punt/komma (;), het laatste aandachtspuntje eindigt met een punt (.). Gebruik niet meer dan zes aandachtspuntjes in één rubriek.

Lees verder voor de rest van het CV.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.