Voorbeelden e-mail bij CV

Een opvallende en goede e-mail om je cv te verzenden is cruciaal. Het is het eerste dat men bekijkt bij ontvangst. Daarna pas je cv (die in de bijlage zit).

Ik heb enkele voorbeelden van een e-mail opgesomd om je te inspireren een fraaie e-mail op te stellen voor het verzenden van je cv.

Bekijk eens welke sollicitatie jij het liefst per e-mail ontvangt?
Onderwerp: cv

Beste Glaastra,

ik zag een leuke vacature op uw site en daarom stuur ik u deze e-mail met mijn brief en cv.

ik hoop graag van u te mogen horen.

Met groet,
Piet Plaatstra

OF

Onderwerp: Sollicitatie op de vacature van Controller

Geachte heer Glaastra,

Met interesse heb ik de vacature van Controller gelezen en stel me zeer graag kandidaat. Ik volg u al een tijd op Twitter met groot genoegen. Ik vond uw bericht over efficiënt software gebruik uitermate boeiend!  

In de bijlage treft u mijn curriculum Vitae en sollicitatiebrief aan in Word.

Ik hoop dat ik spoedig van u mag vernemen!

Met vriendelijke groet,

Piet Plaatstra

Commentaar:
Zoals je ziet is niet alleen de opmaak prima (bij de eerste e-mail gebruik ik bijvoorbeeld geen Hoofdletters aan het begin van de zin). Ik geef ook een compliment aan de ontvanger. En daar wordt iedereen natuurlijk blij van. Bovendien geeft het blijk van interesse.

Nog een voorbeeld!


Geachte heer Brons,

Een jaar lang volg ik uw bedrijf (X) via LinkedIn en ben zeer enthousiast over de stijl van communiceren en de onderwerpen die worden behandeld. “Paarse ergernis” was weer een schot in de roos! X is een bedrijf waarin ik me herken en zeer graag zou willen werken.

Daarom zend ik u mijn cv om met u in gesprek te komen over hoe ik de functie van Salarisadministrateur zou willen invullen. Mijn enthousiaste, extraverte persoonlijk geven mijn kandidatuur net dat extra. Een fijne collega met ervaring die aansluit op de functie-eisen.

Als ik word uitgenodigd, zorg ik voor gebak.

Met vriendelijke groet,
Davy Harnas

Ps bekijkt u ook mijn LinkedIn profiel en mijn laatste post over veranderingen op de salarisadministratie.

BELANGRIJK!

Krijg je een reactie op je e-mail? Reageer dan altijd! Een korte en enthousiaste ‘ontvangst bevestiging’ is heel netjes.

Links
Via Google afbeeldingen zie je overigens ook een aantal voorbeelden van een e-mail bij het cv.