Opbouw e-mail bij CV

Je hebt je cv nu prima uitgewerkt en gericht op de inhoud van de functie waarop je reageert. Nu heb je nog een goede e-mail nodig. Hoe bouw je nu een fraaie e-mail op die je kunt gebruiken om je cv te versturen? Ik geef je in de onderstaande tekst tips en voorbeelden! Een juiste opbouw is zeer belangrijk.

Opbouw
Zorg dat er een logische opbouw in je e-mail zit. Een inleiding, midden blok en afronding. Zorg er ook voor dat er witregels tussen de blokken tekst zitten. Niet één brij van woorden. Het voordeel is dat je professioneel en accuraat overkomt en de lezer direct ziet wat er in je bericht te vinden is. Nog een belangrijk punt! Veel mensen schrijven het woord Curriculum Vitae verkeerd en dit staat uitermate slordig; Curriculum Vitea.

Afsluiting
Sluit altijd af met ‘Met vriendelijke groet,’ en nooit met ‘Met vriendelijke groeten’ of ‘Groet’. Dit laatste staat te amicaal. ‘Hoogachtend’ is niet meer van deze tijd.

Social network profiel meesturen?
Heb je een fraai social netwerk profiel met een goede foto? Dan is het zeker aan te raden om deze in je e-mailbericht mee te zenden. Zorg er wel voor dat het linkje aanklikbaar is. Doe dit dan onder je naam, onderaan je bericht. Wees er ook zeker van dat je meegestuurde cv overeenkomt met wat er in je profiel staat.

Bijvoorbeeld
Met vriendelijke groet,

Piet Paraat
LinkedIn [Piet Paraat]

Ga naar voorbeeld e-mails

Lees alles over hoe je je e-mail bij je CV goed opstelt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.