CV e-mailen

Een e-mail versturen is snel gebeurd, maar weet je wel wat je stuurt en hoe dit overkomt? Zeker als je een sollicitatie verstuurt per e-mail is het opletten geblazen. De ontvanger kent je niet en moet dus puur afgaan op de inhoud en stijl. Een verkeerde interpretatie van de tekst is snel gemaakt. Jouw e-mail bericht is meestal het eerste contact met je nieuwe werkgever! Zorg dat de volgende zaken op orde zijn.

Het e-mailadres dat je gebruikt
Te vaak ontvang zien we e-mails van rare e-mailadressen als liefkuiken@hetnet.nl of sportbilly@gmail.com. Dit komt absoluut verkeerd over. En iedereen bekijkt de afzender, let daar zelf maar eens op. Voor een functie van controller, komt dit vreemd over. Voorkom ook ‘familie adressen’ als roelenanja@gmail.com.

De aanhef en het onderwerp van je bericht
Het onderwerp van een e-mail wordt als eerste bekeken, ook op prioriteit. Een onderwerp als ‘sollicitatie’ is niet goed genoeg. Begin altijd met een hoofdletter en vermeld daarbij bijvoorbeeld waarop je solliciteert “Sollicitatie functie Controller”.

Maar al te vaak begint met een e-mail verkeerd. Een mooi voorbeeld daarvan is. Beste heer Vermeulen of Geachte Peter. Natuurlijk moet dit zijn: Geachte heer Vermeulen en Beste Peter.

De inhoud van je sollicitatie per e-mail
De inhoud moet feitelijk net zo sterk zijn als je sollicitatiebrief. Maar je kan ook volstaan met een nette, korte introductie waarbij je naar de bijlagen verwijst (als je ook een sollicitatiebrief hebt meegezonden).

Wees slim!
Heb je je sollicitatie verstuurd? Bel een dag daarna op en vraag of deze is aangekomen. Werkgevers zien graag gretigheid! Van een afwachtende houding is niemand beter geworden. Bovendien is het een mooi moment om een kort gesprek aan te gaan. En zo kan je al vast een indruk achterlaten.

Lees verder over de opbouw en afsluiting van je e-mail.